e
sv

CloudFlare Kurulumu Yapma ve Tüm Ayarlar

1284 Okunma — 21 Haziran 2020 22:00
avatar

Birdsada Tema

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Web sitesi olan herkes sitenin ne kadar hızlı yüklendiğini bilmelidir. Siteniz 3 saniye gibi kısa bir sürede açılmıyorsa bu sitenizin kullanıcı deneyimi etkilemektedir. Aynı zamanda Google gibi önemli arama motorları da kullanıcı deneyimini ön planda tuttuğu için sitenizin önemi kalmayacaktır. Yapılan araştırmalar ağır sitelerin, geç yüklenen sitelerin kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde terkedildiğini göstermektedir. WordPress sistemlerini bazı yöntemler kullanarak hızlandırmanız mümkündür. Bunun için özel eklentiler geliştirilmiştir. Resimler bu eklentiler sayesinde hızlı bir şekilde optimize edilir ve mobil ile dahi uyumlu olarak sitenizin her platformda hızlanmasına yardımcı olur. Son dönemde bunun için CloudFlare en fazla tercih edilen uygulama olmuştur. CloudFlare kurulumu yapma site üzerinde hız açısından önemli bir getiriye sahiptir.

CloudFlare Kurulum İşlemi

CloudFlare kurulumu yapma işleminden önce CloudFlare ile ilgili bilgi vermek gerekiyor. CloudFlare; web sitelerinin bir diğer sunucusu gibi algılanabilir. İçeriklerin dağıtım ağı olarak da ele alınan bu uygulama, bulunduğunuz en yakın bölgedeki ön bellek içerisinde bulunan statik içeriği çeker ve kullanıcının karşısına getirir bu sayede yükleme hızı artar.

CloudFlarare kurulumu için; kontrol paneline erişiminiz ve WordPress yönetici hesabınız olmalıdır.

  • CloudFlare üzerinde bir hesap oluşturmanız gerekir,
  • Alan adınızı oluşturduğunuz hesaba eklemeniz gerekecektir,
  • Alan adınız üzerinde etkin olan DNS ayarlarınızı kontrol etmeniz gereklidir. Bu ayar doğru olmalıdır,
  • Alan adınızı burada nameserverlara yönlendirmeniz talep edilir,
  • WordPress üzerinde de CloudFlare eklentisinin kurulumunu yapmanız gereklidir.

CloudFlare kurulumu yapma birkaç adım kadar kolaydır. Bu işlemler sayesinde hızlı bir şekilde hesabınız aktif hale gelir. Bütün sunucular ile organize bir şekilde çalışan program sayesinde; herhangi bir yerde sitenize giren kişi en yakınında bulunan veriye ulaşır. Örneğin; Japonya’dan sitenize giren biri server üzerindeki verilen Türkiye’den oraya aktarılmasını beklemek zorunda kalmaz. En son giren kişi Çin de ise ilk olarak bu alandan veriyi çeker. En yakın alandaki veriyi çektiği için de sitenizin açılma hızı düşer. Fakat bu durum sitenizin ne denli yaygın kullanıldığı ile de alakalıdır. Siteniz yapı olarak yavaş ise ve sürekli ağır eklentiler kullanıyorsanız bu eklenti tek başına işe yaramayacaktır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.