WordPress kullanıcıları çoğu zaman 404 not found nedir ya da 404 hatası ne anlama geliyor gibi araştırmalar yapmaktadır. Öncelikle açılmak istenen sayfaların 404 hatası vermesinin farklı nedenleri bulunmaktadır. Bu konudaki kapsamlı bilgilere geçmeden önce sorunun yanıtlarını aşağıda paylaşıyor olacağız.
Web site sahipleri 404 hatasıyla neden karşılaştıklarına dair farklı bilgilerle karşılaşmaktadır. Öncelikle sayfa URL değişikliği yapmak, 404 hatasına neden olabilir. Bu durumda web sitelerine SEO çalışması yapmak isteyenler çoğu zaman URL değişikliği yapmaktadır. Çok uzun karakterli ya da harf eksiği olan URL’lerin değiştirilmesi durumunda eğer yeni URL’ye yönlendirme yapılmaz ise 404 not found hatası alınacaktır. Çünkü Google’ın indekslediği sayfalar, URL değişikliğinden sonra 404 hatası vermektedir.
404 not found aynı zamanda SEO eklenti değişikliklerinden dolayı da ortaya çıkmaktadır. SEO eklentisi kuran web site sahipleri site haritasını ve URL formatını tekrardan gözden geçirmelidir. Yani URL formatının değişikliği için alınan kararların web siteye ciddi anlamda zarar verdiği unutulmamalıdır. Sayfaların yanı sıra kategori URL’lerinde yapılan değişiklikler de bu hatanın meydana gelmesine neden olmaktadır.
404 not found yönlendirmesi için sizlere iki farklı WordPress eklentisi hakkında bilgi veriyor olacağız. Paylaşacağımız bu eklentiler sayesinde 4040 hatalarını bularak ihtiyacınız olan yönlendirmeleri yapabilirsiniz.
Redirection: Hatanın tespit edilmesinden sonra Redirection eklentisini indirerek kurmanız gerekiyor. Kurulum tamamlandıktan sonra sol kısımdaki menünün hemen altına eklentinin adı gelecektir. Giriş yaptıktan sonra Source URL bölümüne eski URL’yi, Target URL kısmına da yeni URL’yi yazmanız gerekiyor.
4040 Error Monitor: Bu eklentiyi indirip kurduktan sonra sol kısımdaki menünün en alt kısmında otomatik olarak 404 Error Monitor menüsü yer alacaktır. Menüye tıkladıktan sonra düzeltilmesi gereken hatalar görüntülenebilir. Kategori, etiket ya da sayfayla ilgili hataları düzelterek gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz.
404 hatasının en önemli ortaya çıkış nedeni, URL değişikliğidir. Paylaştığımız bu iki eklenti sayesinde sitenizdeki URL sorunlarına kalıcı çözüm üretebilir ve sorunsuz bir şekilde SEO çalışmalarına başlayabilirsiniz.
Yorum Yaz