Başlıklar
Sandbox, web sitelerinin en çok karşılaştığı sorunlardan birisidir. Sandbox Google’nin filtreleme sistemlerinden birisidir. Web site sahiplerinin aşırı derecede backlink yüklemelerinden kaynaklanan bir durumdur. Bunun yanı sıra sandbox’tan kurtulmakta bir o kadar zor bir süreçtir. Sandbox’a girmenin en büyük sebeplerinden bazıları Black Hat SEO ve aşırı backlink alınmasıdır. O yüzden bu yazıda sandbox’a neden girilir? Nedir? Nasıl kurutulurum? Gibi sorulara cevap aranacaktır.
Sandbox, web sitemizi Google arama motorunda hızlıca sıralamasını yükseltmek amacıyla ciddi manada ve aşırı derece de SEO çalışması ve illegal backlink çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Google bu tarz çalışmaları kolayca anlar ve bu durumdan nefret eder. Bu sebeple sitenizi Sandbox’a atarak filtrelemiş olur. Bunun sonucu olarak siteniz arama motorunda hızla sıra kaybeder ve tahmin bile edemeyeceğiniz kadar arka sıralara atılır. Web siteniz tüm anahtar kelimelerinde çöküş yaşar ve sadece belli başlı kelimelerde değil tüm anahtar kelimeleriniz de büyük düşüşler yaşarsınız.
Sandbox’a girdiğinizi anlamanın en kolay yolu, web sitenizin tüm anahtar kelimelerinde sıra kaybı yaşamasıdır. Eğer web siteniz arama motorunda sıra düşüşü yaşıyorsa ve arka sayfalara düşüyorsa bilmelisiniz ki filtreye takıldınız. Tabi bunu anlamak bu kadar kolay bir iş değildir. Sandbox’s düştüğünüzü anlayabileceğiniz iki farklı yöntemi kolayca uygulayarak sonuca ulaşabilirsiniz. İlk olarak site tittle’ı arama moturunda aratılır ve eğer birinci sırada sizin siteniz çıkmıyorsa filtrelemeye takılmışsınız demektir. Tabi bu da kesin bir anlam taşımamaktadır. Sektördeki zorluğa göre sıralamanız değişebilir. İkinci seçenek ise sitenizin URL’sini Google arama motorunda aratıyoruz. Eğer aramada ilk sırada çıkmıyorsanız büyük bir ihtimalle sandbox’a düşmüşsünüz demektedir.
Yorum Yaz